Bästa arbetsmiljön för introverta människor

Att vara introvert är inte samma sak som att vara asocial. Istället handlar det om sättet man får energi. En introvert person får energi från mindre sällskap medan en extrovert person får energi från större sociala sammanhang. För en introvert person kan det därför vara jobbigt att arbeta på en bullrig arbetsplats med många människor. Därför har vi sammanställt en lista med tips på hur en introvert person kan skapa sin bästa arbetsmiljö.

Hyr en kontorsplats

Att sitta hemma ensam och arbeta är sällan den långsiktiga lösningen för en introvert person. Istället är det bättre att hyra ett trevligt kontor i Stockholm eller någon annan stad. På Yta.se hittar du massor med lediga kontor. Fördelen med Yta.se är att de erbjuder kontor för alla preferenser, till exempel coworking, kontorshotell och privata rum. På så sätt kan du själv välja den sort som passar dig bäst. För vissa introverta kan coworking, ett så kallat kontorskollektiv, vara för mycket. I ett kontorskollektiv delar du arbetsplats med andra frilansare, entreprenörer, distansarbetare och liknande. Utöver själva kontorsplatsen i ett öppet kontorslandskap ingår även andra tjänster i medlemskapet, till exempel events, kaffe, skrivare, lounge och likande.

Hyr ett eget rum

Om du föredrar ett eget rum kan du hyra det istället för att sitta i ett öppet kontorslandskap. Ofta är det en bättre lösning för introverta personer som inte vill ha för mycket yttre stimuli. Att hyra den här typen av kontor i Stockholm är en bra lösning för både introverta och extroverta. Att träffa likasinnade och arbeta på ett trevligt kontor är något som passar alla personlighetstyper.

Missuppfattningar om introverta personer

Det finns många missuppfattningar om introversion. I grund och botten handlar det om hur vi laddar vår mentala energi. Vissa tror felaktigt att introverta personer är asociala och vill undvika människor. Det stämmer inte. Det kan dock kännas svårare för en introvert person att gå till sociala sammanhang såväl som till kontorsplatser med andra människor, men det betyder inte att introverta personer inte behöver eller vill umgås med andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *